Gran bærekraftige boligtun

Filago jobber nå med å utvikle 150-190 bærekraftige aktivhus på Gran i Hadeand kommune. Gran Kommune ligger i Søndre del av Oppland fylke, sju mil fra Oslo. 

 

Rognekollen

Rognekollen Sør og Nord, er to arealer eid av heleiet datterselskap av Filago AS. Rognekollen Sør var regulert ved kjøp av tomten. Rognekollen Nord skal reguleres og vil derfor være del 2 av prosjektet. Rognekollen Sør har estimert byggestart 1. halvår 2019.

Prosjektet er tilsvarende 150-190 boliger avhengig av størrelse. Det vil etter planen bygges en kombinasjon av leiligheter, rekkehus og eneboliger.

 

Rognekollen på Gran i Hadeland

Rognekollen ligger flott til med utsikt over Hadelands vakre kulturlandskap. Gran kommune kan tilby alt, fantastisk natur, kulturlandskap, Gjøvikbanen, arbeidsplasser innen industri, sørvis, skog og landbruk. Den korte pendleveien til Oslo med tog, full barnehagedekning, fritidstilbud til barn og voksene, og skoler i alle trinn. På Gran finner vi søsterkirkene fra 1100 tallet, med glasslåven like bak der man kan oppleve kunst og kulur. Gran er også kjent for det vakre kulturlandskapet og de store skogene som er et mekka for de som er glade i naturen.

søsterkirkene


Aktivhus

Aktivhuskonseptet er miljøvennlige, sunne og klimanøytrale bygg. Godt inneklima,  gjennomførte miljøkvaliteter og energi- og klima løsninger inngår i det helhetlige bygningskonsepet Aktivhuset primert basert på tre og det benyttes pustende (diffusjonsåpen) konstruksjon, og naturlig ventilasjon. Husene er svært energieffektive og tar i bruk bioenergi og solcellepaneler.

Aktivhuset er et miljøvennlig, robust og sunt hus – både for miljøet og for deg.

Filago - Bærekraftige boligtun

Filago utvikler en komplett modell for gjennomføring økosamfunnsprosjekter som gjør bærekraftige bo- og livsstilsmønstre tilgjengelig for flere.